Ένας μήνας μετά. Η μαγική εμπειρία των Coldplay στην Αθήνα

 


Η  μεγαλύτερη έμπνευση που θα μπορούσα να ζήσω ήταν η συμμετοχή μου στο βίντεο κλιπ του νέου τραγουδιού των Coldplay στην Αθήνα. Ανάμεσα στους 2000 θαυμαστές που είχαμε την χαρά να βρεθούμε μέσα στο Ηρώδειο, δίπλα στο αγαπημένο μας γκρουπ πριν συνεχίσουν την παγκόσμια περιοδεία τους, στιγμή που ήρθε σαν ένα δώρο μετά από την  μαγική συναυλία τους που παρακολούθησα στις 8 Ιουνίου 2024.

Δεν θα ξεχάσω εκείνη την ζεστή Δευτέρα, στις 10 Ιουνίου. Ανηφορίζοντας τον περιφερειακό δρόμο του Φιλοπάππου, στις μεσημεριανές γειτονιές του Κουκακίου. Συναισθήματα διάφορα έρχονταν αλλάζοντας την διάθεσή μου μέσα στην ησυχία της ώρας. Δίπλα μου με προσπερνούσαν με ταχύτερο βήμα κι άλλοι θαυμαστές. Πλησίασα την σειρά που κινούνταν με δομημένο τρόπο από τους ανθρώπους της παραγωγής της εκδήλωσης. Μοσχοβολούσαν τα δέντρα που σκίαζαν την αναμονή μέσα στο μεσημέρι. Οι τυχαίες συναντήσεις με φίλους συγκινούσαν. Όλοι θαυμαστές στην πορεία των χρόνων του αγαπημένου μας γκρουπ, με την ίδια προσμονή να γίνουμε μέρος αυτής της μοναδικής στιγμής που οι Coldplay μας επιφύλαξαν πριν αποχωρίσουν από την Αθήνα.

Ήταν αρκετά νωρίς όταν έφτασε η σειρά μου να παραλάβω το χρωματιστό ιριδίζον βραχιόλι με τις χρυσές καρδιές που εξασφάλιζε πλέον ως εισιτήριό μου την είσοδό μου στο Ηρώδειο και την συμμετοχή μου στο video clip.

Παρέδωσα χωρίς δισταγμό το κινητό μου μετά τις σαφείς οδηγίες να μην υπάρχουν πλάνα από την διαδικασία των γυρισμάτων. Κατηφορίζοντας προς την Διονυσίου Αεροπαγείτου ένιωθα μια σπάνια ελευθερία που μου έδινε την δυνατότητα να μπορώ απλώς να παρατηρώ όσα θα συνέβαιναν, που θα μπορούσα απλώς να τα ζήσω χωρίς να έχω φωτογραφικά στιγμιότυπα, μακριά από τη χρήση του κινητού μου. Η ματιά έγινε πιο ελεύθερη. Όπως ακριβώς επιδιώκω ως ζωγράφος στην καθημερινότητά μου.

Μια δεύτερη σειρά αναμονής συναντήσαμε πλέον έξω από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.  Κατά την διάρκεια αναμονής τα μέλη του γκρουπ εμφανίστηκαν σε ένα σημείο εμφανές για την φωτογράφησή τους χαρίζοντάς μας χρόνο για να μας χαιρετίσουν. Τα χαμόγελά μας ενώθηκαν. Μια δυνατή στιγμή θα πλησίαζε. Στην αναμονή είχαμε όλοι κοινό σημείο τον θαυμασμό προς το μουσικό έργο των Coldplay. Όλες οι εθνικότητες, όλοι οι πολιτισμοί κάτω από την ενέργεια του αρχαίου χώρου της Ακρόπολης, μέσα σε ένα μνημείο χιλιάδων χρόνων, του Ηρωδείου, ήμασταν εκεί μαζί σε μια ιδιαίτερα σπάνια στιγμή για την Αθήνα και γενικότερα για την χώρα.

Η στιγμή έφτασε. Μετά το έναυσμα της παραγωγής ξεκινήσαμε να μπαίνουμε στο χώρο. Μας έδωσαν αυτή τη φορά δύο led βραχιόλια που θα δημιουργούσαν όπως στις συναυλίες τους το μαγικό εφέ φωτίζοντας με τη ροή του χορού μας υπό τους ήχους της μουσικής. Τεχνικοί, οπερατέρ, σκηνοθέτες, συντονιστές, η χορωδία Coro de Manos Blankas η εντυπωσιακή ηθοποιός και performer Natasha Ofili στη σκηνή του Ηρωδείου και τα αγαπημένα μέλη των Coldplay, Chris Martin, Guy Berryman, Johny Buckland, Will Champion σε μια τόσο μικρή απόσταση μπροστά μας που αναγνώριζες τα χαρακτηριστικά των χαμόγελών τους, τις λεπτομέρειες που μέχρι τώρα παρατηρούσες στα εξώφυλλα των δίσκων τους. Εκεί μπροστά μας τόσο κοντά, συνομιλούσαν μαζί μας, γελούσαν, εξέφραζαν τα συναισθήματα αυτής της εμπειρίας, καλούσαν σε διάλογο, επέκτειναν με αστεία τις κουβέντες.  

Η στιγμή που χαμήλωσαν τα φώτα και ο αττικός ουρανός έγινε πιο αποκαλυπτικός πάνω μας με το φεγγάρι να δηλώνει μια μαγική νύχτα, απρόσμενη και μοναδική έγιναν φανεροί οι στίχοι και οι μελωδίες του νέου τραγουδιού feelslikeimfallinginlove με τα μέλη των Coldplay να ξεχωρίζουν φαντασμαγορικά μέσα στο χώρο με τα φωτεινά σημεία στα ρούχα τους, παίζοντας μπροστά μας και με τον Chris Martin τόσο σπουδαίο performer να συνεπαίρνει όλους μας με την αύρα και την ενέργειά του.  Τραγουδούσαμε όλοι τόσο ζωντανά δυνατά εκείνους τους στίχους που θα ταξίδευαν για να συνεπάρουν όπως εμάς και όλο τον κόσμο.  Τους στίχους που αναγράφονταν πάνω στα τείχη του Ηρωδείου μέσα στη νύχτα που έπεφτε. Η εμπειρία να τους γνωρίσουμε και στην νοηματική γλώσσα με την διεύθυνση της εντυπωσιακής Natasha Ofili και μέσω του τόσο άμεσου και αγαπημένου μας Chris Martin και έμοιαζε ακόμη πιο μοναδική.

Όταν όλα τελείωσαν και αποχαιρετίσαμε τους αγαπημένους Coldplay, γνώριζα πολύ καλά μέσα μου πως αυτή η τόσο δυνατή εμπειρία χαράκτηκε ως κάτι το σπουδαίο για πάντα στη μνήμη μου. Επιστρέφοντας στο σημείο όπου όλα ξεκίνησαν, όλοι όσοι συμμετείχαμε γεμίζαμε με στίχους του feelslikeimfallinginlove τις γειτονιές δημιουργώντας απορίες στους ενοίκους των πολυκατοικιών που κάθονταν στα μπαλκόνια για αυτή την ανεπανάληπτη χαρά που γέμιζε τις μικρές οδούς του περιφερειακού δρόμου.

Κάθε φορά που θα ακούω το feelslikeimfallinginlove κάθε φορά που θα κοιτώ το βιντεοκλίπ θα θυμάμαι εκείνη τη δύση του ήλιου κάτω από τον αττικό ουρανό μαζί με τα αγαπημένα μέλη των Cοldplay καθώς ένα ξεχωριστό νέο τους τραγούδι σκόρπιζε τις μελωδίες του στο χώρο και πως αυτές οι τόσο απρόσμενες στιγμές που μας ενώνουν όλους είναι που δημιουργούν την έμπνευση και την ευδαιμονία.



* Θέλοντας ως θαυμάστριά τους να τιμήσω τα αγαπημένα μέλη των Coldplay, εκφράζω με βαθιά συναισθήματα για το έργο τους τις παραπάνω εικόνες και στιγμές που έζησα στα γυρίσματα του video clip τους στην Αθήνα, βίντεο που σκηνοθετήθηκε από τον Ben Mor. 

(Πηγή πληροφοριών των συντελεστών: official video feelslikeimfallinginlove στο official κανάλι των Coldplay στο Youtube).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις